[O1] Problemy ze sprzęgłem.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • cudak-aa
    Classic
    • 2011
    • 1

Administracja Bezpieczeństwa, drugi rok dopiero...
  • ArtCe
    Classic
    • 2010
    • 2

[center:74b24ccf3d]Dzień dobry, śledzę forum Octaviaclub Polska już od dłuższego czasu i w końcu problemy z moją Skodzinką zmusiły mnie do prośby o pomoc i informacje. Zaczęło się od zacinającego się pedału sprzęgła - coraz bardziej, coraz bardziej aż w końcu nie dawało się zmienić biegu. Pisząc "zacinający" mam na myśli nie odbijanie pedału po wciśnięciu. Pojechałem do zaufanego mechanika, diagnoza - wysprzęglik przy pedale. Wymieniony, odpowietrzony układ, jeździć. Po czterech dniach to samo, ale doszła jeszcze paląca się lampka "check engine". VAG pokazał awarię czujnika temperatury płynu chłodzącego. Znowu do mechanika ( na lawecie ), diagnoza: wadliwy wysprzęglik. Zmiana i w trasę. Dzień później znowu to samo. Troszkę się zdenerwowałem, zostawiłem samochód w warsztacie na trzy dni, stwierdzili, że zdemontują sprzęgło i sprawdzą co jest grane. Wyszło, że pompa sprzęgła ( zintegrowana z łożyskiem, o ile dobrze rozumiem, skrzynia 6 biegów, silnik ASZ ). Sprawdzili koło dwumasowe, podobno ok. Zmienili pompę, złożyli, jeździli trzy dni, wczoraj wieczorem odebrałem. Dodam, że mechanik sprawdzony, raczej nie oszust, pieniędzy na razie nie wziął ale mam teraz stres, że ruszę do roboty na Warszawę i znowu mi się rozsypie Dlatego proszę was o konsultacje i z góry dziękuje za wszelką pomoc.[/center:74b24ccf3d]

Komentarz

• robekcool
      RS
      • 2009
      • 2041
      • Octavia II (1Z3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

smarowanie tulei ślizgowej pomaga :idea:
      www.k-mot.pl
      Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
      Autoholowanie.
      Robert Kulma

Komentarz

• ArtCe
        Classic
        • 2010
        • 2

[center:52d6b57b5d]Ok, dziękuje. Jak do Niedzieli się nie rozsypie ponownie to w poniedziałek podjadę do warsztatu i zarzucę temat. [/center:52d6b57b5d]

Komentarz

Pracuję...